Dorpsstraat 69
Dorpsstraat 69 Block

Home Historie Achtergronden Wat kan ik doen? Gegevens Contact     Rapport versie < Update!
Sitemap
 

 
Wat is er al weg?

Welkom:

Bij uitwerking van deze pagina op de website bekroop me al heel snel het gevoel: dat had ik andersom moeten doen. Namelijk: Wat staat er nog overeind? Dat was heel wat minder werk geweest, want veel is er niet meer over van het oude Rosmalen.

Vele mensen voor ons omschreven dit veel beter dan wij dit ooit kunnen, dus enkele mooie uitspraken en geschreven woorden hierover willen we u niet onthouden.

In de Rosmalense revue werd ooit gezongen:

“Soms doet het mij verdriet,

dat bijna niemand ziet,

hoe wij te zamen ons oude Rosmalen verknallen.

Kom mensen doe je plicht

En knijp je ogen niet dicht,

Maar ga er iets aan doen met zijn allen,…”.

Bron: Henk de Werd, Rosmalen in oude ansichten deel 3.

 

In “Groeten uit Oud-Rosmalen” schrijft Henk de Werd in 1989, dat Ben van Herpen, voormalig raadslid en wethouder ooit, bij de sloop van het zoveelste pand, gezegd zou hebben: “B & W van Rosmalen delen niet alleen de lakens uit, maar ook het slopen”!

Dit onderdeel kon alleen maar tot stand komen, dankzij het fotoarchief van de Heemkundekring en dankzij (de vele boeken van) Henk de Werd. Onze oprechte dank hiervoor. We zullen niet bij ieder pand afzonderlijk aan bronvermelding doen, maar weet dat de meeste informatie in die boeken te vinden is. Iedere rechtgeaarde Rosmalenaar zou daar eens de tijd voor moeten nemen, het is de moeite meer dan waard.

 

Hoe en wat :
Waarom ?
Het huidige plan
Alternatieven
Wat is er al weg?
Wat doet de politiek?
   

Help ons!

We zijn er tot op heden niet in geslaagd om alle informatie van de diverse gebieden te bemachtigen. Het is heel goed te zien. waar er al nieuwbouw is gepleegd, maar we weten niet precies wat er op al die plaatsen vroeger stond. We vragen u om ons te helpen. We zijn op zoek naar (nog meer) oude foto's, maar vooral ook naar de verhalen bij de diverse oude foto's en de geschiedenis van die oude stukjes Rosmalen. Helpt u ons de puzzel compleet te maken. Denk nu niet meteen, daar kan ik ze niet bij helpen. Heb het er eens over op familiefeestjes. Stukje bij beetje moet het ons dan toch lukken om de geschiedenis van het Rosmalens centrum voor altijd compleet te maken. Alvast bedankt!

 

Hoe werkt het?

Hieronder vind u een kaart van Rosmalen zoals dit in 1953 was.

Klik op de verschillende gebieden om informatie over het gebied te krijgen, en foto's van de situatie nu en de situatie te kunnen bekijken.

Alle rood gekleurde stukken zijn reeds volgebouwd met nieuwbouw. In de meeste gevallen moesten daar oude panden voor verdwijnen. In sommige gevallen bouwde men in de tuinen en velden, bijvoorbeeld in het park om Villa Fleurie, en in de tuin van de pastorie en de weilanden achter boerderij en café van Herpen. (Cathalijnen).

 

Modemers:

Voor mensen wel met een Modem of een wat oudere computer op het internet zitten, kan het zo zijn dat de onderstaande kaart erg langzaam laad, Klik hier voor tekst overzicht van alle behandelde percelen.

 

 

Hoe stoppen we deze gekte:

Overtuigd!?

Hoe kunnen we deze gekte stoppen?

Het belangrijkste is:

 


Bont Pertje Oude jongens school Winkelrij Noord Lambertus kerk Woonhuizen rechts van kerk Maria school Klooster met kloostertuinen Pastorie laan Bakkerij de Werd Winkel Lambermont Boederij van Herpen Cafe Harrie van Herpen Oude jongens school Winkelrij Noord Lambertus kerk Woonhuizen rechts van kerk Maria school Villa Fleurie Klooster met kloostertuinen Boederij Harrie vd Doelen Woonhuis Kleermaker Pastorie laan Dorpsstraat 57 Dorpsstraat 59 Van den Broek Brouwerij Oude Gemeentehuis Winkel Lambermont Dorpsstraat 57 Dorpsstraat 59 Van den Broek Brouwerij Firstlady Woonhuizen Zuid Annie Oude Gemeentehuis Pastorie Villa Fleurie Klooster met kloostertuinen Pastorie laan Pennings Dorpsstraat 69 Trydio De Inloop Winkel Hoefs Winkel Groos Dorpsstraat 59 Landje van Buijs Tieske Woonhuizen kortevenstraat Pennings Dorpsstraat 69 Trydio De Inloop Winkel Hoefs Winkel Groos Dorpsstraat 59 Firstlady Woonhuizen Zuid Villa van den Veeken De vier eensteens Villa Vijverberg Woonhuis Buijs Dierenarts De kep Pennings Landje van Buijs Tieske Cafe d'n beer Woonhuis rechts van d'n beer Pennings Gebied naast kentering De vier eensteens Villa Vijverberg Woonhuis Buijs Dierenarts Woonhuizen Links van D'n beer Cafe d'n beer

Lees verder bij: Wat doet de politiek?

Dorpsstraat 69http://www.dorpsstraat69.nl/index.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Home/nieuws.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Home/nieuws.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Home/sitemap.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Historie/rosmalen.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Historie/huis.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Historie/bewoners.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Historie/plannen.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Historie/acties.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Achtergronden/achtergronden.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Achtergronden/mogelijkheden.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Achtergronden/waarom.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Achtergronden/foto.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Watkanikdoen/bezwaarmaken.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Watkanikdoen/voorbeeldbrieven.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Watkanikdoen/vertellen.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Gegevens/gegevens.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Gegevens/krantenartikelen.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Gegevens/protestlied.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Gegevens/bestemmingsplan.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/contact/contact.php

http://www.centrumrosmalen.nl

http://www.centrumplanrosmalen.nl

http://www.centrum-rosmalen.nl