Dorpsstraat 69
Dorpsstraat 69 Block

Home Historie Achtergronden Wat kan ik doen? Gegevens Contact     Rapport versie < Update!
Sitemap
 
Gastenboek:
Contact:

We horen graag wat u van ons initiatief en deze website vindt, laat een berichtje achter in ons gastenboek!

 

 

>> Contact gegevens

>> Mailing Lijst

>> Gastenboek

De problemen met het plaatsen van langere reacties zijn opgelost. Heeft u eerder getracht een reactie te plaatsen die niet goed werd weergegeven, probeer dan opnieuw.


Klik hier om een bericht toe te voegen.


dfgfgdgfd schreef op 10.01.2011 22:38:
<h1>lol</h1>
hgdfhgghfd schreef op 10.01.2011 22:37:
\'
webmaster schreef op 01.08.2010 12:45:
Onderstaande brieven werden als ingezonden brief aangeboden aan de Rosbode. Zoals te verwachten viel werden deze niet geplaatst. Wel werd er een (gelegenheids)statement afgegeven inzake ingezonden brieven. En blijkbaar gelden voor de "journalist" van de Rosbode, de heer Herman van Dinther, PR en communicatieman van Rosmalens Belang, andere gedragscodes dan voor de schrijvers van ingezonden brieven.

Rosbode ingezonden brieven

Ook vermeldenswaardig is dat het artikel van deze zelfde van Dinther geplaatst werd op de website Thuis in het Nieuws. Even was hij al te enthousiast en plaatste hij het artikel op 21 juli met in de kop 'Dorpsstraat 69 gaat plat'. Dit werd later hersteld maar andere nieuwssites hadden de titel toen al overgenomen.Titel overgenomen door CitySite Rosmalen
Titel overgenomen door Headlinez
Trudi van Laake schreef op 31.07.2010 00:17:
Geachte redactie van de Rosbode,

Het artikel op de voorpagina van de Rosbode van afgelopen zondag 25-7-10 over Dorpsstraat 69 heeft mij geschokt. Hier is duidelijk géén sprake van objectieve berichtgeving. De bewoners van Dorpsstraat 69 worden afgeschilderd als geldwolven, die puur uit eigenbelang geprobeerd hebben het pand te bewaren voor de toekomst.
Ik ben hen zeer dankbaar dat ze zich al die tijd zijn blijven verweren, zodat het pand nu tóch mag blijven bestaan. Het is in de afgelopen jaren ook heel duidelijk geworden, dat zij niet alleen stonden: honderden Rosmalenaren hebben zich uitgesproken voor het behoud van het prachtige pand en velen hebben daarvoor hun handtekening geplaatst.

Ik vind het heel erg voor de bewoners dat de strijd nu zó moet eindigen, dat zij niet meer van hun mooie pand zullen kunnen genieten. Ik kan me voorstellen dat ze, in een totaal veranderende omgeving, niet meer willen blijven.
Ik schaam me er voor dat de Rosbode hen op deze manier een trap na geeft.

Trudi van Laake,
Rosmalen


Ad Vlaminckx schreef op 30.07.2010 19:43:
Ingezonden brief voor de Rosbode,nr 30.

Dorpsstraat 69

De Rosbode opende vorige week in een redactioneel artikel op de voorpagina frontaal de aanval op de bewoners van Dorpsstraat 69.
Strekking van het verhaal: zij hebben de gemeenschap veel geld gekost en gaan er nu met de buit vandoor.

Het is ongelooflijk - en ongehoord - dat de scribent van dit artikel van de redactie de ruimte gekregen heeft om ongenuanceerd op de familie in te beuken, daarbij volledig voorbijgaand aan journalistieke principes als objectiviteit en gedegen onderzoek.

De persoonlijke strijd van de familie Zwinkels voor het behoud van hun huis en prachtige tuin heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een door velen gedragen streven te voorkomen dat het dorpse karakter van Rosmalen verder aangetast raakt.
Er zijn honderden bezwaarschriften ingediend en duizenden handtekeningen verzameld en nu, na al die jaren, is de familie moegestreden en vertrekt.

En krijgt vervolgens een trap na van de plaatselijke krant.
Schande!!

Tony van der Geld schreef op 23.07.2010 08:55:
Zakkenvuller Zwinkels

Een voorspelbaar scenario; de heer Zwinkels koopt een huis wanneer er al sprake is van een centrumplan. Blijft vervolgens strijden voor behoud van het huis, om het voor zo
Rosmalen schreef op 16.07.2010 19:14:
* Dit bericht is verwijderd vanwege plaatsing met een vals e-mailadres.
Margriet schreef op 20.03.2010 10:35:
Iemand de iets te doorzichtige 1 april grap in de Rosbode al gezien.........
Cees borsboom schreef op 04.03.2010 05:32:
Och, mijn lief Rosmalen, och mijn lief Nederland, mijn hart bloed... voor al die mensen die( nog) weten wat pijn betekent, pijn van binnen.
Johan schreef op 22.10.2009 14:55:
Vindt u het geen tijd worden om de realiteit eens onder ogen te zien: een meerderheid van de Rosmalenaren schaart zich achter het komplan. Daarom ook heft de beweging \"houd Rosmalen Dorps\" zich op. Er is geen draagvlak meer.
Maar u volhardt in tirades tegen bestuurders en partijen die het standpunt van de meerderheid moeten vertegenwoordigen. Dit soort persoonlijke aanvallen getuigt niet van veel fatsoen en acceptatie van democratische beginselen. Ik betwijfel zelfs of mensen die zich op deze wijze opstellen en uiten, wel als vertegenwoordigers van een gemeenschap mogen optreden. Zoals in uw geval als lid van de wijkraad en het waterschap!
gerrit schreef op 14.10.2009 17:09:
soms is het nodig om gemeenschapsbelangen te laten prevaleren boven privébelangen. Dat zal u niet vreemd zijn en vertrouwd in de oren moeten klinken als lid van het waterschap! Zo ook in deze: jammer voor u maar een zegen voor de gemeenschap.
Henny Schrauwen schreef op 12.10.2009 13:18:
Hoi,
Ik ben verbijsterd. Ik ben er al een paar dagen naar van. Die tekening achterop de nieuwsbrief Wijkgericht Werken. Jullie huis lijkt wel een kerstboom die aan de straat is gezet, kaal en zonder ballen. Wat een triest gezicht. Ze hebben er alles aan gedaan om jullie letterlijk en figuurlijk op een eiland te plaatsen. Het wordt gewoon een tweede Villa Fleurie. Ik kan nog herinneren wat er met die mooie boom (naast het vroegere politiebureau), die behouden zou worden, is gebeurd. Per ongeluk zo beschadigd door de aannemer dat hij omgekapt moest worden. Dit gaat ook bij jullie boom, die zogenaamd behouden blijft, gebeuren. Vervolgens bouwen ze de "tuin" die rondom het huis behouden blijft helemaal vol. Is het restaurant met zalencomplex fijn van alle kanten toegankelijk voor de feestvierders. Dorpsstraat 69 blijft behouden!! Ja het adres meer niet.
De verloederde situatie bij De Spar, de Carnavalswinkel en de PTT/Aldi durft de politiek =PVDA =wethouder Snijders niet aan te pakken. Een schande!! Veel sterkte. Henny Schrauwen
XXXX schreef op 12.03.2009 22:17:
Een beetje stil blijven staan in de tijd? Ook ik ben voorstander het oude te behouden, maar sta zeker open voor nieuwe ontwikkelingen...
Frank schreef op 24.12.2008 14:03:
Hoi Thea,
Lees zojuist het Stadsblad.
2x in het nieuws.
Heel veel sterkte en strijd met huis en waterschap!
Frank Donders.
Jan Dik Boot schreef op 20.12.2008 12:15:
Wrang.Degene die het hardst geijverd heeft om Dorpsstraat 69 te behouden is er zelf het meest de dupe van.
Ik moet zeggen: onverwacht strategisch en buitengemeen slim van de Gemeente om dit zo "op te lossen". Jullie huis blijft behouden (weliswaar inderdaad ontzield), maar ze hebben je dan tóch te pakken.
Liesbeth schreef op 19.12.2008 08:35:
Sterkte. Ik zeg even niets wat uit z'n verband gerukt of verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Daar zijn jullie niet mee gediend en Rosmalen ook niet. Dat het "centrumplan" nog veel inspanning van veel mensen vereist, dat is duidelijk.
Liesbeth

Janus schreef op 26.10.2008 13:20:
Rosmalen heeft een groei van het centrum nodig! 69 is een mooi gebouw maar je kan niet alles laten zoals het is, geef ruimte voor verandering! Rosmalen heeft geen 600 inwoners meer en is nu eenmaal aan het groeien, dit houd je niet tegen.
wim boselie schreef op 08.08.2008 21:41:
Na vandaag in de Rosbode het artikel te hebben gelezen over die mijnheer Soeters voel ik heel veel behoefte om u en allen die het behoud van Rosmalen hoog in het vaandel hebben staan een hart onder de riem te steken. Wat een afschuwelijke man, die zó badinerend over Rosmalen en met nae over dorpsstraat 69 durft te praten. Hij weet echt niet waar hij het over heeft en mijns inziens heeft hij zich helemaal niet in de geschiedenis van Rosmalen verdiept. Laat hij Zich gaan vestigen in Amerika of China, daar kan hij zijn hart ophalen. Heeft de gemeente nog niet genoeg leergeld betaald aan Beth Gali?? Dorpsstraat 69 is nog een van de weinige karaktersitieke panden van Rosmalen en moet blijven. Als je Soeters en zijn kornuiten niet stopt, zitten ze zo in de buurt van de Weidestraat en Stationsstraat en blijft er niets meer over. Veel succes!!!
elly wim van der plas schreef op 27.03.2008 10:43:
succes met jullie streven houdou elly en wim
Ria van de Laak schreef op 25.03.2008 12:28:
Het is 5 voor 12! Mensen protesteer tegen sloop Dorpsstraat 69 en tegen plan Soeters
Annemarie van Dinther schreef op 02.01.2008 12:49:
Dorpsstraat 69 met de tuin die er bij hoort moet behouden blijven. Dat vindt de monumentencommissie ook. Nu het pand aangemerkt wordt als monument, wijzigt de gemeente hopelijk haar plannen en neemt zij wél de juiste beslissing.
Veel succes toegewenst!
groeten,
Rob, Annemarie, Fleur en David
c van creij schreef op 23.12.2007 15:47:
Fijn dat jullie gewonnen hebben.
Veel succes en proficiat
michiel en angelina schreef op 12.02.2006 18:33:
Wij hopen van harte dat het mag blijven staan.
Wij dromen ervan om ooit in het huis te mogen wonen! Het is het mooiste huis van Rosmalen, dat gooi je niet plat. Wij stemmen niet op Rosmalens belang!!! Er is al genoeg lelijke hoogbouw te vinden.Het maakt het dorp juist aantrekkelijk, die oude huizen en gebouwen.
John schreef op 17.03.2006 15:58:
Beste bewoners van Dorpsstraat 69

Jullie kunnen zijn gewoon niet realistisch: de partijen waarvan je zegt er niet op te moeten stemmen hebben nagenoeg een meerderheid!!! PvdA voorop. Kom op spoel je frustraties maar eens goed door (kunnen jullie toch goed) en verkas naar een klassieke boerderij in Friesland.
Mevrouw, u in uw hoedanigheid van ambtenaar van de gemeente zou allang uw conclusies hebben moeten trekken. U vindt de politiek niet betrouwbaar, maar eet er wel van.
Wie is er dan betrouwbaar?
Ronneke schreef op 14.02.2006 12:23:
Hey,

Rosmalens Belang heeft haar hele gastenboek leeggegooid! Censuur!
Willem schreef op 11.02.2006 20:30:
Jammer, Josephus, je hebt er helemaal geen kijk op. De items die jij noemt zijn wel typisch Rosmalense kwesties, maar juist daarin heeft RB niet speciaal een stem gehad. Waarom heeft RB bijvoorbeeld niet strijd geleverd om het gebied De Hoef ook echt voor de toekomst als een parkachtig gebied te laten inrichten. Dat waspas echt in het belang van de inwoners van Rosmalen geweest. Om maar een voorbeeld tenoemen !!
Ronneke schreef op 10.02.2006 19:52:
Erg rustig lijkt het toch niet te worden als je nu weer dat gedoe met Sjef van Creij ziet.

En Josephus als je je er even in verdiept dan valt het op dat de door jouw genoemde "overwinningen" niet onomwonden aan RB te danken zijn.

Josephus schreef op 09.02.2006 16:48:
Rust in de tent. Ik denk dat dat voor iedereen het beste is. Overigens spitst jullie gram over Rosmalens Belang zich uitsluitend toe op jullie pand, en daarmee samenhangend het centrumplan. Ik lees niets over alle andere zaken die in de politiek belangrijk zijn, zoals cultuur, sport, verenigingen, ouderen, jongeren, veiligheid etc. Ook daarin heeft een politieke partij een rol te spelen voor de héle gemeenschap. En mijn ervaring is dat Rosmalens Belang dat de afgelopen jaren juist heel goed gedaan heeft: een nieuw cultureel centrum, een nieuwe accomodatie voor O.J.C. een alternatief voor de Annenborch en de Biechten,etc.
Bij de keuze die mensen moeten maken spelen daarom dan ook andere zaken een rol dan alleen het centrumplan en uw belangen voor Dorpsstraat 69. Daarom deze nuance.
Thea vd Wijst schreef op 07.02.2006 20:34:
Ons doel is gedurende deze verkiezingsperiode de Rosmalense mensen duidelijk maken, waar ze voor kiezen als ze op Rosmalens Belang stemmen. Niet meer en niet minder. Het is verkiezingstijd, een tijd bij uitstek waarin partijen en belangengroeperingen hun mening verkondigen. ‘Rosmalens belang voor kernen met karakter’ was een inkoppertje en hun eigen folder van vier jaar geleden was toen al bedenkelijk. Daar hebben we gebruik van gemaakt. Dat men daar niet blij mee was dat snappen we, dat er dusdanig agressief op gereageerd werd, hadden we niet kunnen vermoeden. Door de politie verwijderd worden van een openbare politieke bijeenkomst (het overkwam ons hele gezin, ook zij die geen folders uitgedeeld hadden en zelfs mensen die met ons spraken) druist dusdanig tegen alle principes van vrijheid van meningsuiting en democratie in, dat Tomas bereid was zich op te laten pakken om dit aan de kaak te stellen. Provocerend ?
Ik heb telefonisch gesproken met Peter van Hoek om hem onze lezing van het gebeuren te geven en hem verzocht dit soort uitspraken te nuanceren, omdat hij niet weet, wat er zich die avond allemaal precies heeft afgespeeld. Dit zonder meer plaatsen in een gastenboek vinden wij niet verstandig. Hij had ons kunnen bellen of mailen. Hij was het met me eens en we hebben samen afgesproken, dat ik hiervan in een reactie melding zou maken in ons gastenboek. Er is ons deze avond op meerdere momenten op diverse manieren groot onrecht aangedaan en de ‘zwarte piet’ toeschuiven naar Tomas, is zeer onterecht en ongepast. Ik ben de hele avond tot en met zijn arrestatie in zijn buurt geweest. Wat Peter van Hoek provocerend noemt, noem ik ludiek en werd door de gearriveerde politieagenten ook als ludiek ervaren. Deze heren hadden opdracht ons te verwijderen en deden dit uiteraard. Wij zijn hartstikke trots op Tomas, dat hij zo voor zijn principes gaat.
Als de organisatie wat professioneler gereageerd had, dan had dit alles niet hoeven gebeuren.

Peter van Hoek schreef op 05.02.2006 22:29:
Laat ik dan maar wijs zijn en stoppen met deze hele discussie. Het is niet juist om op deze wijze aandacht voor een zaak te zoeken en Tomas was zeer zeker provocerend die avond. Hij weet dat ook zelf en heeft die avond precies gekregen waar hij op uit was. Of is dit geen vorm van uitlokking ? Laten we a.u.b. stoppen en zorgen dat dit soort dingen niet meer gebeuren, spijtig voor de familie Zwinkels en spijtig voor Rosmalens Belang.
richard schreef op 05.02.2006 22:28:
Nog zo'n meeloper in de persoon van Traa die smerige mailtjes op de site van RB zet en ook nu de feiten verdraait. Hij wekt de indruk persfotograaf te zijn, niets is minder waar; ingeschakeld door dorpsstraat 69 maar dat klinkt niet zo goed. De agenten voelden zich gebruikt in het toneelstuk, dat was de reden van hun vraag of zij nog even moesten poseren met een arrestant die voor de foto verzet pleegde.
Van inbeslagname van de foto apparatuur was geen sprake, ook niet een dreiging daarmee. Hoe troebel kun je zaken maken. Lafaard.
Martijn Traa schreef op 05.02.2006 21:57:
Ik was de betreffende avond samen met een radioreporter van Omroep Brabant aanwezig om de gebeurtenissen van die avond vast te leggen. Nog niet vaak heb ik iets dergelijks meegemaakt tijdens een fotoreportage.

Wat betreft de arrestant welke door mij is gefotografeerd: deze deelde enkel flyers uit. Er was absoluut geen sprake van enig verzet, tot één meter voor de dienstauto. De agenten vroegen mij zelfs nog of er langer geposeerd moest worden voor een goede foto! Niet iets wat je doet als je een lastige arrestant in bedwang probeerd te houden.

Als je het mij vraagt waren het niet de bewoners van het centrum welke provoceerde, in tegenstelling tot iemand van Rosmalens Belang, welke zelfs meerdere malen dreigde met in beslag name van mijn fotoapparatuur! Over vrije nieuwsvergaring gesproken!
Zeker de bedreigende toon waarop dit tot uiting kwam stond in schril contrast tot het gedrag van de bewoners van het centrum, welke zich zeer netjes en beleefd gedroegen tegen alle bezoekers en aanwezigen.
Paultjee_ schreef op 05.02.2006 21:33:
Mensen die niet weten waar ze over praten, moeten ook niet gaan lopen bazelen over huichelaars. Denk maar eens na hoe jij je zou voelen als jij je huis uit moet omdat er zonodig iets gebouwt moet worden, waar ergens anders ook genoeg plaats voor is.

Sterkte Iedereen


Paultjee_ schreef op 05.02.2006 21:32:
Ik vind het geweldig dat deze mensen hun huis waar ze veel waarde aan hechten niet zonder slag of stoot willen verlaten. Ik zal dan ook alles proberen te doen om de Familie Zwinkels te helpen.
Peter van Hoek schreef op 05.02.2006 19:04:
Beste Familie
Jammer wat er afgelopen donderdag gebeurd is. Natuurlijk snapt iedereen dat jullie daar niet weg willen, terecht. Maar de manier waarop dit gegaan is levert alleen maar verliezers op en geen winnaars. Ton en Thea, ik geef julie 1 advies, hou goed in de gaten hoe jullie zoon Thomas met deze zaak omgaat. Ik vind het heel verontrustend. Ik heb namelijk gehoord hoe provocerend hij die avond bezig was en dat was niet gering. Echt te triest voor woorden. Advies aan Thomas: stop hier mee, want je gooit je eigen ruiten, maar met name die van je ouders volledig in. Je bent veel te ver gegaan. Helaas en erg jammer voor de zaak. Je maakt hier geen vrienden mee en de sympathie voor jullie zaak gaat hiermee volldig op de helling.
richard schreef op 05.02.2006 18:32:
zielig theater wat jullie met leugens opvoeren; jullie misleiden mensen doelbewust en dat heeft met democratie niets te maken. Huichelaars
henk de vries schreef op 05.02.2006 18:20:
nog even iets: als je bij aankoop van je huis wist dat dit ooit zou gaan gebeuren, moet je nu niet gelijk een klein kind gaan lopen zeuren!
thomas schreef op 05.02.2006 18:19:
Wat moeten jullie je even in een hoekje kapot gaan zitten schamen. Laat ons mooie dorp nu eens eindelijk groeien. Biedt het centrum de mogelijkheid te voorzien in de behoeften van haar inwoners en middenstanders. Ga zo door en sympathie zal sterk afnemen, mede veroorzaakt door de steeds groter wordende groep mensen die voor winkelen en plezier naar het centrum van den bosch gaan.
Bart schreef op 05.02.2006 17:42:
Laten we nou eens meegaan met onze tijd! Daar hoort dus ook nieuwbouw bij! Willen we nog iets te zeggen hebben in het gemeentebestuur moeten we meegaan met onze tijd en geen achterstand van jaren hebben. Vandaar ook dat ik jullie actie totaal niet steun.
Paultjee_ schreef op 05.02.2006 17:39:
Geweldige Site!!

Ik mag geen berichten meer plaatsen op www.rosmalensbelang.nl

Boerke schreef op 04.02.2006 10:02:
Te idioot voor woorden dat een gemeentebestuur mensen hun huis kan afpakken om een of ander idioot kernplan te realiseren.
Al wat oud en mooi is verdwijnt om plaats te maken voor nieuw gebouwde gedrochten.
Een mooi en karakeristiek gebouw moet wederom verdwijnen voor meerdere eer en glorie van projectontwikkelaars.
SCHANDE!

Ik wens jullie veel succes in deze!
Herman van Boxtel schreef op 02.02.2006 22:15:
Hallo Tomas Zwinkels en familie,

Een hele prestatie om al enkele jaren zo´n mooie site in de lucht te hebben en te houden, maar het gaat hier niet om iets moois, jullie site is eigenlijk uit wanhoop in het leven geroepen om te voorkomen dat er nog meer in Rosmalen zou worden gesloopt.
Maar ben gerust, in den Bosch weten ze precies hoe dat moet en als de stad niet voor een groot deel beschermd was, had de stad er hier ook uitgezien als Eindhoven, maar niet alleen in het verleden werd er gesloopt en nieuwbouw gepleegd, ook nu gebeurd dat maar dan op een andere manier, verdichten.
Verdichten betekend dat er hier en daar stukjes groen zoals parken, grasvelden en bosjes verdwijnen of onder de beton verdwijnt, zoals bijvoorbeeld met het park de IJzeren Vrouw gaat gebeuren, onder het mom van stadsvernieuwing worden mensen van hun vertrouwde plek verdreven.
Maar daar weet Rosmalen nu ook alles van, zeker als de nieuwe plannen doorgaan, en Jetty Eugster kennende gaat dat ZEKER door, en zoals blijkt moet je het over het algemeen niet van ”politieke vrienden” hebben, maar er zijn uitzonderingen natuurlijk.
Ik wens jullie maar natuurlijk ook alle Rosmalenaren succes met de strijd, maar ik vrees het ergste, en als Bosschenaar kan ik er over mee praten.

Groet en zeker succes natuurlijk - Herman

Zillah schreef op 02.02.2006 22:12:
hej Tomas!
de site is mooi! en mega uitgebreidt egt! goed om te lezen.. en natuurlijk wens ik jullie ontzettend veel succes en ook geluk
groetjes, Zil
Lodewijk en Andrea Brus schreef op 30.12.2005 18:24:
Een hele mooie site. We waren bijna vergeten hoe mooi Rosmalen ooit geweest is. Wat is er toch veel moois gesloopt in de loop der jaren. Laten we de laatste herinneringen in ieder geval bewaren.
Chris Jongeneelen schreef op 21.08.2005 20:09:
Al 17 jaar ben ik in de gelukkige omstandigheid, regelmatig van dit prachtige plekje in Rosmalen te mogen genieten. Jullie zijn er in geslaagd dit prachtige cultuurgoed en diens unieke "dorpsgezicht" te behouden. Laat dit zo blijven. Vanuit de andere kant van Brabant steunen we jullie dan ook van Harte. Chris Jongeneelen , Hoogerheide
fam timmers schreef op 01.02.2005 14:27:
Was vandaag op het stadhuis? voor wat er van over is,daar zag ik een maqette liggen van het dorp. Het is onvoorstelbaar wat ze daar willen neerplanten! Laat ze dat maar in de Groote Wielen doen niet in ons dorp.
cynthia schreef op 04.01.2005 00:57:
ik vind het echt gewoon super belachelijk dat ze nu ons mooie rosmale ook al moeten slopen voor lelijke nieuwbouw zooi...we krijgen ze groote wielen ook al..en nu willen ze ook nog eens stomme nieuwbouw in ons mooi dorp....ja ga toch weg man....
ze kunnen ze aldi tch plat gooien en daar wat neerzette....daar is plaats zat...zan doen ze dat toch lekker? maar nee nou net dat mooie huis tegenover de bieb...das nog t enige oude huis in het centrum dacht ik zo...

ik vind het gewoon belachelijk KLAAR

sinds we bij den bosch hore is het de een na de andere keer raak... wij moeten wee ons mooie dorp opoffere voor dat stomme den bosch....nou weet je wat
ik noem mezelf NOOIT maar dan ook NOOIT n boschenaar ik ben en blijf mn eige durpké trouw!!!!
t wit en t blauw
rosmale das waork van houw!!!
Linda schreef op 14.09.2004 18:27:
Hallo mensen van Dorpsstraat 69. Ik woon vlak bij jullie in de Koningstraat en kwam toevallig terecht op jullie site. Ik vind de site echt heel handig voor informatie en verders ook heel mooi. Ik vind jullie huis ook echt het mooiste huis in Rosmalen. Snap gewoon niet waarom ze zo iets willen slopen. Echt ik wens iedereen die er woont echt nog voor altijd super veel woon plezier in dat mooie huis !!! Ga zo door ( klinkt wel oud maar wist ook niet wat ik anders moest zeggen..hihi..) Nou Doeg !! Groetjes Linda
Vrienden van Org schreef op 14.05.2004 21:17:
Leuke site, valt niets op te te dwingen. Bovendien is er een zekere band tussen Rosmalen en Driebergen - Rijsenburg, want via Leidschendam is uiteindelijk ons wereldberoemde automuseum in Rosmalen terecht gekomen.
Derhale - in combinatie met jullie site naturlijk - hebben wij een link gemaakt met www.driebergen.org
Nee, het leven is nog niet zo slecht in het Brabantse land.

Vandaar dan ook de groeten van De heuvelrug.
Thijs Ligthart schreef op 17.03.2004 12:04:
Hoi Familie Zwinkels,
Dat ik de actie een goed initiatief vind, hoef ik eigenlijk niet te zeggen. Natuurlijk mag een huis zoals dat van jullie nooit verloren gaan!!
De site ziet er goed uit, erg duidelijk. Ik ga zeker in de gaten houden wanneer ik ook mijn bezwaar kenbaar kan maken!
Heel veel succes..

nico blankendaal schreef op 04.03.2004 15:27:
Mijn complimenten met uw web site. Ik ben het volledig met u eens dat er al genoeg gesloopt is in ons dorp.Met enige creativiteit is er van het centrum van ons dorp best iets moois te maken. Helaas hebben wi9j en ook de politiek weinig te vertellen want we zijn overgeleverd aan de willekeur van de project ontwikkelaars. Waarom magb het Molehoekpassage niet uitgebreid worden./ Waarom moeten de inwoners van de grote wielen perse naar het centrum? Ik ben ook een liefhebber van moderne architectuur maar dan wel op de juiste plaats. Over een tiental jaren heeft men er weer spijt van maar dan is het helaas te laat. Bezint voor men begint.
Nico Blankendaal
h.e.goossens schreef op 02.02.2004 15:33:
hallo thomas.
wij vinden het een heel goed initiatief.
12 jaar geleden kwamen wij naar rosmalen wonen omdat,het was toen nog een mooie dorskern,het hier nog een dorpse sfeer was.
Als den bosch zo door gaat en alle beloofde plannen op de helling zet,dan kunnen wij niet meer van ons durpke spreken.
Maar groot den bosch brengt liever
de grote projectontwikkelaars hier naar binnen,dan te willen luisteren naar de bewoners van rosmalen.
wij wensen je veel succes met de actie.
h.e.goossens.
John schreef op 01.02.2004 09:41:
Ha Tomas,
Een mooi initiatief. Je hebt het goed aangepakt en ik hoop dat heel veel mensen deze site gaan bezoeken en dat wanneer het bestemmingplan gepresenteerd gaat worden, veel van deze mensen mee willen gaan in de bezwaren tegen de sloop van jullie pand.
Succes, John

http://www.john-peskens.nl
Fredie en Bas schreef op 31.01.2004 22:33:
Hoi Tomas, Thea, Ton, Tijs en Teuntje,
Complimenten voor jullie site! Heel compleet en erg overzichtelijk. Wij zijn het helemaal met jullie eens en hopen dat Rosmalen zéér zeker niet wéér een van de zoveel identiteitsloze dorpen wordt als we al zoveel hebben in Noord Brabant. En... de aanhouder wint! en.. de HEMA mag in den Bosch blijven.... of in de grote Wielen...
Succes met jullie aktie!

http://www.dorpstraat69.nl/Pages/Gegevens/Krantenartikelen/ondernemersruikengeld.pdf
Timberland schreef op 30.01.2004 16:09:
Rosmalen mag inderdaad niet nog verder misvormd worden. Maar gaat dit initiatief ook daadwerkelijk de sloop stoppen? Er waren ook zeer veel mensen tegen de "samensmelting" met Den Bosch (en terecht) en dat is ook doorgegaan. Volgens mij moet het grootscheepser aangepakt worden, anders is het weer te laat! Zorg zowieso voor meer publiciteit. Deze website wordt nog niet massaal gepromoot, maar het initiatief is uitstekend. Succes!
Liesbeth hobo schreef op 26.01.2004 22:32:
Ha Tomas,
Een prima initiatief. Je hebt het professioneel aangepakt. Ik hoop dat heel veel mensen deze site gaan bezoeken en dat wanneer het bestemmingplan gepresenteerd gaat worden, veel van deze mensen mee willen gaan in de bezwaren tegen de sloop van jullie pand, maar ook in de ondersteuning van de alternatieven, die gedaan worden.
Succes,
Liesbeth
sjef van creij schreef op 24.01.2004 18:24:
hallo ik vind de website netjes en ook is alles duidelijk verwoord, persoonlijk ben ik het niet over alle dingen eens, ik persoonlijk heb er geen problemen mee als er iets weg moet als er iets moois voor in de plaats komt, maar ik kan goed begrijpen als je huis gesloopt gaat worden dat je dan dat gaat proberen tegen te houden. Ik vind persoonlijk dat Rosmalens Belang te zwart wordt afgeschilderd als oa ondernemerspartij ik weet niet waar jullie dat idee vandaan halen maar dan moet er de veriezingslijst nog maar eens bijgenomen worden.Verder op het verkiezingspamflet van de vorige verkiezingen staat dat het huis kon blijven staan als het in het totale beeld zou passen, als je het plan soeters bekijkt past het niet in het huidige plan.
H. van der Sterren schreef op 22.01.2004 22:53:
Geweldig initiatief! Op deze manier wordt nog eens duidelijk wat er zich de laatste tientallen jaren heeft afgespeeld in Rosmalen. Algemeen bekend is, dat de gemeente Rosmalen, en later ook de gemeente Den Bosch, iedere keer weer koos voor slopen in plaats behouden. Als je al die karakteristieke, sfeervolle panden die zijn gesloopt, op een rijtje ziet, dan is de schade nog veel groter dan dat je al dacht!!
Laten we met z’n allen proberen de politiek te overtuigen deze veelgemaakte fout niet opnieuw te maken, want zij nemen uiteindelijk het besluit! We moeten zorgen dat wàt er nog is, behouden blijft.
Ik roep dan ook iedereen op om zoveel mogelijk anderen te informeren over deze website en vooral: BEZWAAR TE MAKEN ALS HET MOMENT DAAR IS!(Laat je informeren door je aan te melden op de mailinglist).
Karel Stoffels schreef op 21.01.2004 22:34:
Hagenaar van geboorte,bewoner van Rosmalen sinds 1963. Rosmalen moet zijn dorpskarakter behouden, er is veel te veel moois gesloopt en het echte dorpse is aan het verdwijnen en dit mag niet gebeuren. Daarom ondersteun ik dit goede initiatief.
Gerben Wennekes schreef op 21.01.2004 22:09:
Ben door de berichtgeving in het Brabant Dagblad even weer wakkergeschud. Niet alle nieuwe ontwikkelingen komen ten goede van iedereen of velen. Zeker v.w.b. de plannen van centrum-zuid.
Simone Heestermans schreef op 21.01.2004 11:41:
Tomas,

Nadat ik je stukje in de krant had gelezen even een kijkje op jullie site gebracht. Persoonlijk vind ik dit een goed initiatief! Als we niet vechten voor het oude en alles maar vernieuwen, dan blijft er geen geschiedenis meer over.

Voor de "inwoner van Rosmalen", welke voor mij in het gastenboek staat: Als je "anoniem" een berichtje wilt achterlaten, door je naam af te korten en niet met je naam te tekenen, dan moet je je emailadres niet achterlaten! Laf om "anoniem" zoiets te schrijven.
Waarom worden "bouwvallen" niet opgeknapt of herbouwd? Waarom moet tegenwoordig alles hoog en modern? Is dat dan allemaal zo mooi? Maar het is onzin aan te halen dat als alles bij het oude zou blijven we nog door een karrespoor zouden rijden. Je kunt ook op andere manieren moderniseren.


Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening en dat is maar goed ook. Alleen vind ik dat je best ronduit voor je mening mag uitkomen!

Familie Zwinkels succes met de site en mijn handtekening en bezwaar kun je verwachten zodra het nodig is!

Simone Heestermans
RVH schreef op 21.01.2004 09:16:
Waarom gaan we niet met onze tijd mee? Als we alles bij het oude laten, reden we nu in de dorpsstraat nog in een karrenspoor, want dat was vroeger zo niet dan?
En wat denk je van die twee bouwvallen links naast nr.69.
Ik vindt het totaal niet passen in het dorpsaanzicht deze twee bouwvallen, en jullie maar tegen werken. nee je moet van jullie probleem niet ons probleem maken.
je kunt er ook te ver meegaan, en ik denk dat jullie dat nu doen. Een inwoner uit Rosmalen.

Jolien Geerlings schreef op 16.01.2004 14:39:
He Thomas,
Ik vind deze site echt een geweldig initiatief. Ik zal posters gaan ophangen en brieven schrijven. Als er later een keer een baricade zal worden opgeworpen ben ik zeker van de partij!
liefs Jolien (van de basisschool)
Simone Vermeer schreef op 15.01.2004 13:02:
Geweldig mooie site!! Ik las erover in de Rosbode oid, maak zelf ook websites; mijn complimenten! Ik vind het verschrikkelijk te lezen wat de plannen zijn, maar vraag me af of het echt te stoppen is. Heel veel succes!
Johanneke Uphoff schreef op 14.01.2004 18:06:
De site ziet er erg netjes uit.
Veel succes met alles en als we weer kunnen helpen dan hoor ik het wel.


Bart Steenbergen schreef op 14.01.2004 13:00:
Prima site Thomas,

Hopelijk dringt het nu eigenlijk tot de politici en projectontwikkelaars door dat ze met Rosmalen een pareltje in hun bezit hebben.

Bart Steenbergen
Martijn Traa schreef op 13.01.2004 20:17:
Heel veel succes gewenst met jullie actie(s) en uiteraard ook met jullie website :-)
Groeten, Martijn.
Bob schreef op 13.01.2004 11:37:
Goed werk!
De vele uren die je erin hebt gestoken hebben mooi resultaat opgeleverd. Veel duidelijke informatie en verhelderende illustraties. Veel succes in de toekomst!
Daan van der Els schreef op 12.01.2004 21:56:
Hallo dan
ziet er goed uit hoewel ik deze site via mijn eigen computer nog niet heb kunnen bezoeken. Wel kan ik een klein stukje toelichten over het stukje Rosmalen naast de Kentering waar in het verleden in ieder geval een (heren) huis gestaan heeft waar mijn opa Dorus van der Els voormalig veldwachter van Rosmalen heeft gewoond. Dit huis en volgens mij nog een 4tal arbeiderswoningen zijn inderdaad gesloopt om de kentering te kunnen bouwen.
Annemarie van Dinther schreef op 12.01.2004 20:20:
Heel veel succes met jullie actie. Hopelijk blijft dit stukje Rosmalen behouden en wordt het Landje van Buijs een gezellig park, waar we in onze vrije tijd gezellig kunnen vertoeven.

Annemarie, Rob, Fleur en David
Tomas Zwinkels schreef op 12.01.2004 10:37:
Het gastenboek werkt, laat allen uw reactie achter!

 

Dorpsstraat 69http://www.dorpsstraat69.nl/index.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Home/nieuws.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Home/nieuws.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Home/sitemap.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Historie/rosmalen.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Historie/huis.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Historie/bewoners.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Historie/plannen.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Historie/acties.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Achtergronden/achtergronden.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Achtergronden/mogelijkheden.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Achtergronden/waarom.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Achtergronden/foto.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Watkanikdoen/bezwaarmaken.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Watkanikdoen/voorbeeldbrieven.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Watkanikdoen/vertellen.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Gegevens/gegevens.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Gegevens/krantenartikelen.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Gegevens/protestlied.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/Gegevens/bestemmingsplan.php
http://www.dorpsstraat69.nl/Pages/contact/contact.php

http://www.centrumrosmalen.nl

http://www.centrumplanrosmalen.nl

http://www.centrum-rosmalen.nl